Welkom in mijn praktijk!

 

De vraag die ik vaak hoor is: hoe ben je in aanraking gekomen met deze Oosterse Geneeskunde?

 

In het kort: 
In 2014 kwam ik in aanraking met Guasha. Ik stond versteld van het effect van de behandeling en de reactie op het lichaam. De behandeling gaf veel verlichting en ik voelde me meteen energiek. Getriggerd door deze speciale techniek en de positieve resultaten hiervan besloot ik de opleiding tot Guasha therapeut te volgen bij Guasha Opleidingen Santai. Hierdoor heb ik ervaren wat Guasha kan betekenen voor mezelf en voor een ander. Sinds september 2016 ben ik gecertificeerd Guashatherapeut.

 

Veel lichamelijke klachten hebben een psychische oorzaak of zijn ze ontstaan door een trauma uit het verleden. Uit eigen ervaring weet ik inmiddels dat het lichaam alles op slaat wat in het verleden heeft plaats gevonden. Om dit te kunnen transformeren is het belangrijk om in contact te staan met jezelf. In mijn behandelingen kan ik je begeleiden om op diepere lagen contact te maken met je emoties, angst en gevoel. Om mijn behandeling hierop beter af te kunnen stemmen heb ik in november 2016 de opleiding Coaching en Emotieregulatie afgerond bij Santai Opleidingen en ben ik vanuit systemisch werk meer vanuit de essentie gaan werken door te kijken waar de oorspronkelijke bron is ontstaan wat je lichaam uit balans heeft gehaald.

In 2017 heb ik de opleiding Klassieke massage afgerond bij Atria Opleidingen te Eindhoven en kunt u ook bij mij terecht voor een effectieve sportmassage. Als toevoeging hierop volgde ik de cursus Cupping bij Bellabaci.
Cupping is bijna niet meer weg te denken tijdens mijn behandelingen. Het kan worden ingezet bij o.a. cellulitis, oedeem, littekenweefsel, lipoedeem en algehele stagnaties in het lichaam. Het lymfesysteem wordt geactiveerd en vocht en afvalstoffen worden door het lichaam beter afgevoerd. 

In juni 2020 heb ik de 3-jarige HBO therapeutenopleiding Shiatsu bij Qing-Bai afgerond en ben ik me de diverse technieken zoals moxa en cupping eigen gaan maken in combinatie met de therapeutische Shiatsu behandelingen. In 2021 heb ik de Westerse Medische Basiskennis afgerond en kunnen mijn behandelingen ook deels vergoed worden door diverse zorgverzekeraars. Met dit diploma op zak kon ik me aansluiten bij de Shiatsu Beroepsvereniging SVN. Hierna ben ik me verder gaan specialiseren in de Chi Nei Tsang, de Taoistische orgaanmassage bij Maartje Huibers en volgde ik twee jaartrainingen bij Maaike Kraaikamp. 

In 2023 ben ik gestart met de NFD (Neuro Fascia Dynamics) opleiding van Sympathos Academie om me meer te specialiseren in klachtgerichte therapeutische trajecten. Hierbij maak ik onder andere gebruik van Medical Taping, acupunctuur, oor acupunctuur, vaccaria zaadjes en CrossLink tape. Meer verdieping vanuit de 5 elementen, Qi Gong en voedingsleer komen in deze 2-jarig opleiding aan bod. 

In 2023-2024 assisteerde ik Maartje Huibers in de jaaropleiding Chi Nei Tsang waarbij een nieuwe enthousiaste groep deelnemers opgeleid werden tot lichaamswerkers. Energetisch werken op de diepere lagen in ons systeem waarbij ook familieopstellingen en geboortewerk met W.en.S een hele mooie aanvulling blijkt te zijn. Heling begint vanuit ons lichaam, dit kan worden aangewakkerd door deze mooie diepe behandelingen. 

 

Zelf zoek in mijn ontspanning in yoga, meditaties, wandelen, hardlopen en boksen.