Wat doet Magnesium

U kunt voor al deze producten terecht bij Praktijk 24

Mocht iets niet op voorraad zijn dan wordt het voor u besteld. 


Het lichaam heeft constant magnesium nodig en heeft geen effectieve methode om het vast te houden. Toediening via de huid maakt het mogelijk 'een beetje maar vaak'  te doseren en dat is ideaal voor het op peil houden van uw gezondheid. Begin langzaam, gebruik een beetje per keer en herhaal regelmatig. Bij voorkeur meerdere malen op een dag!

Soepele spieren en bij krampen 

Magnesium speelt een belangrijke rol bij de werking van de spieren. Waar calcium verantwoordelijk is voor de contractie van spieren, zorgt magnesium voor de ontspanning. Magnesium is verantwoordelijk voor de verwijdering van melkzuur uit de spieren na inspanning of stress.

Een tekort aan magnesium veroorzaakt spierkramp, spierpijn of restless legs. Zechsal kan dit verhelpen. Ook bij reumatische klachten geeft Zechsal verlichting.

Aanbevolen producten: magnesium olie, dobberbad.

Anti-stress

Zechsal is een natuurljk rustgevend middel, dat zowel preventief (om te voorkomen) als curatief (helend) kan worden toegepast. Het ontspant de spieren, zenuwen en bloedvaten. De Engelsen noemen magnesium ‘ the relaxation mineral’ vanwege de totale ontspanning voor het hele lichaam die het veroorzaakt.
Aanbevolen producten: heilzaam voetenbad , dobberbad, magnesium olie.

Jeuk- en huidproblemen

De meest bekende toepassing bij de mens van magnesiumchloride is bij huidklachten. Het heeft een bewezen werking op de verjonging en het herstel van de huid. Bij schimmelvoeten, eczeem, psoriasis of andere huidklachten kan Zechsal verlichting geven.

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de psoriasis patienten baat hebben bij het gebruik van Zechsal. De huid verbetert zichtbaar, jeuk en schilfers nemen af. De body gel is speciaal ontwikkeld voor dit soort huidproblemen en is zeer krachtig en zuinig in gebruik.

De mildste methode is het baden in magnesiumkristallen (3,5 kg per keer). Dit bij voorkeur met een frequentie van 2 keer per week, als kuur. Na 10 tot 14 dagen treedt een zichtbare verbetering van de huid op. Na de kuur kan de huid in conditie worden gehouden met gemiddeld 1 bad per 10 dagen en met de body gel voor te behandelen plekken.

Voor het dagelijkse onderhoud werken de bodycream en de shampoo uitstekend.  

Aanbevolen producten: body gel, heilzaam voetenbad, kuurbad en kuurpakket.

Meer energie, tegen vermoeidheid

Magnesiumtekort is een bekend verschijnsel bij vermoeidheidsklachten. Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van magnesium bij ziekten als ME, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. Magnesium speelt een belangrijke rol in de stofwisseling en zorgt voor transport en opslag van insuline. Het gebruik van Zechsal geeft meer energie en gaat depressiviteitsklachten tegen.

Aanbevolen producten: heilzaam voetenbad , dobberbad, magnesium olie.

Verlichting bij hoofdpijn en migraine

Doordat magnesium het hoofd en de nekspieren ontspant, draagt het bij aan het reduceren van spanning.

Zechsal geeft in veel gevallen verlichting bij hoofdpijn.

Aanbevolen producten: magnesium olie, body gel.

Beter slapen 

Door de algehele ontspanning in het lichaam die magnesium veroorzaakt en het wegnemen van stress, slapen veel mensen beter na het gebruik van Zechsal. Zelfs mensen met hardnekkige slaapproblemen rapporteren een veel betere nachtrust.

Aanbevolen producten: magnesium olie, magnesium gel, heilzaam voetenbad, dobberbad.

Zwangerschap en magnesium

Tijdens de zwangerschap is de magnesiumbehoefte verhoogd. Dit is vooral het geval in het zogenaamde derde trimester (28-ste tot 40-ste week). Extra magnesium blijkt het geboortegewicht en de ontwikkeling van de baby gunstig te kunnen beinvloeden. De transdermale toediening van Zechsal via de huid is daarbij veilig en effectief. Zechsal helpt zwangere vrouwen te ontspannen. Het pure en zuivere magnesium biedt verlichting bij klachten als restless legs en slecht slapen.

Aanbevolen producten: magnesium olie, heilzaam voetenbad, dobberbad.

Sterke botten, betere calciumopname
Onze botten bevatten ruim de helft van al het magnesium in het lichaam. Voldoende magnesium zorgt voor een betere opname van calcium en versterkt zo de botstructuur. Als onvoldoende magnesium aanwezig is, blijft het calcium onopgelost en veroorzaakt verkalking in de aderen, spieren en het weefsel tussen de gewrichten. Zechsal zorgt voor sterke botten!

Aanbevolen producten: magnesium olie, body gel.

Goede hartconditie

Magnesium is essentieel voor een goede conditie van het hart, de belangrijkste spier in ons lichaam. Hartritmestoornissen en hoge bloeddruk zijn symptomen van een magnesiumtekort. Zechsal helpt dit te voorkomen.

Aanbevolen producten: magnesium olie, heilzaam voetenbad.