Wat doet Magnesium

U kunt voor al deze producten terecht bij Praktijk 24

Mocht iets niet op voorraad zijn dan wordt het voor u besteld. 


Het lichaam heeft constant magnesium nodig en heeft geen effectieve methode om het vast te houden. Toediening via de huid maakt het mogelijk 'een beetje maar vaak'  te doseren en dat is ideaal voor het op peil houden van uw gezondheid. Begin langzaam, gebruik een beetje per keer en herhaal regelmatig. Bij voorkeur meerdere malen op een dag!

Soepele spieren en bij krampen 

Magnesium speelt een belangrijke rol bij de werking van de spieren. Waar calcium verantwoordelijk is voor de contractie van spieren, zorgt magnesium voor de ontspanning. Magnesium is verantwoordelijk voor de verwijdering van melkzuur uit de spieren na inspanning of stress.

Een tekort aan magnesium veroorzaakt spierkramp, spierpijn of restless legs. Zechsal kan dit verhelpen. Ook bij reumatische klachten geeft Zechsal verlichting.

Aanbevolen producten: magnesium olie, dobberbad,  citraatpoeder

Anti-stress

Zechsal is een natuurljk rustgevend middel, dat zowel preventief (om te voorkomen) als curatief (helend) kan worden toegepast. Het ontspant de spieren, zenuwen en bloedvaten. De Engelsen noemen magnesium ‘ the relaxation mineral’ vanwege de totale ontspanning voor het hele lichaam die het veroorzaakt.
Aanbevolen producten: heilzaam voetenbad , dobberbad, magnesium olie, bisglycinaat

Jeuk- en huidproblemen

De meest bekende toepassing bij de mens van magnesiumchloride is bij huidklachten. Het heeft een bewezen werking op de verjonging en het herstel van de huid. Bij schimmelvoeten, eczeem, psoriasis of andere huidklachten kan Zechsal verlichting geven.

Uit onderzoek blijkt dat 70% van de psoriasis patienten baat hebben bij het gebruik van Zechsal. De huid verbetert zichtbaar, jeuk en schilfers nemen af. De body gel is speciaal ontwikkeld voor dit soort huidproblemen en is zeer krachtig en zuinig in gebruik.

De mildste methode is het baden in magnesiumkristallen (3,5 kg per keer). Dit bij voorkeur met een frequentie van 2 keer per week, als kuur. Na 10 tot 14 dagen treedt een zichtbare verbetering van de huid op. Na de kuur kan de huid in conditie worden gehouden met gemiddeld 1 bad per 10 dagen en met de body gel voor te behandelen plekken.

Voor het dagelijkse onderhoud werken de bodycream en de shampoo uitstekend.  

Aanbevolen producten: body gel, heilzaam voetenbad, kuurbad en kuurpakket.

Meer energie, tegen vermoeidheid

Magnesiumtekort is een bekend verschijnsel bij vermoeidheidsklachten. Er is veel onderzoek gedaan naar de invloed van magnesium bij ziekten als ME, chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie. Magnesium speelt een belangrijke rol in de stofwisseling en zorgt voor transport en opslag van insuline. Het gebruik van Zechsal geeft meer energie en gaat depressiviteitsklachten tegen.

Aanbevolen producten: heilzaam voetenbad , dobberbad, magnesium olie,citraatpoeder

Verlichting bij hoofdpijn en migraine

Doordat magnesium het hoofd en de nekspieren ontspant, draagt het bij aan het reduceren van spanning.

Zechsal geeft in veel gevallen verlichting bij hoofdpijn.

Aanbevolen producten: magnesium olie, body gel, OptiMSM

Beter slapen 

Door de algehele ontspanning in het lichaam die magnesium veroorzaakt en het wegnemen van stress, slapen veel mensen beter na het gebruik van Zechsal. Zelfs mensen met hardnekkige slaapproblemen rapporteren een veel betere nachtrust.

Aanbevolen producten: magnesium olie, magnesium gel, heilzaam voetenbad, dobberbad.

Zwangerschap en magnesium

Tijdens de zwangerschap is de magnesiumbehoefte verhoogd. Dit is vooral het geval in het zogenaamde derde trimester (28-ste tot 40-ste week). Extra magnesium blijkt het geboortegewicht en de ontwikkeling van de baby gunstig te kunnen beinvloeden. De transdermale toediening van Zechsal via de huid is daarbij veilig en effectief. Zechsal helpt zwangere vrouwen te ontspannen. Het pure en zuivere magnesium biedt verlichting bij klachten als restless legs en slecht slapen.

Aanbevolen producten: magnesium olie, heilzaam voetenbad, dobberbad.

Sterke botten, betere calciumopname
Onze botten bevatten ruim de helft van al het magnesium in het lichaam. Voldoende magnesium zorgt voor een betere opname van calcium en versterkt zo de botstructuur. Als onvoldoende magnesium aanwezig is, blijft het calcium onopgelost en veroorzaakt verkalking in de aderen, spieren en het weefsel tussen de gewrichten. Zechsal zorgt voor sterke botten!

Aanbevolen producten: magnesium olie, body gel, OptiMSM, citraatpoeder

Goede hartconditie

Magnesium is essentieel voor een goede conditie van het hart, de belangrijkste spier in ons lichaam. Hartritmestoornissen en hoge bloeddruk zijn symptomen van een magnesiumtekort. Zechsal helpt dit te voorkomen.

Aanbevolen producten: magnesium olie, heilzaam voetenbad.
Gewrichtsklachten

Veel mensen hebben last van hun gewrichten. Dit heeft vele mogelijke oorzaken: van reumatische artritis tot overgangsklachten, van artrose tot een kneuzing. Echt vervelend, want stijve gewrichten veroorzaken pijn en ongemak. Wat is eraan te doen? Onderstaande producten helpen om soepeler te bewegen en werken ondersteunend bij pijnlijke en stijve gewrichten.

Aanbevolen producten: Zechsal OptiMSM  en MCM gel, citraatpoeder

Afvallen
Magnesium helpt bij het adequaat verwerken én benutten van vetten, eiwitten en koolhydraten. Zonder magnesium loopt dit niet soepel en hoopt de boel op. Verder  is magnesium noodzakelijk voor de werking van insuline, dat weer noodzakelijk is om suikers om te zetten in energie. En als laatst zorgt magnesium voor ontspanning. Teveel van het stresshormoon cortisol houdt je dik.

Aanbevolen producten: Zechsal OptiMSM, detox zuiveringszout, voetenbad

Drukke kinderen
Veel kinderen kunnen wel wat extra magnesium gebruiken. Of het nu verlichting van groeipijn is, rustiger worden, beter concentreren of lekker slapen, wat extra magnesium kan helpen. Ook bij de bestrijding van gedragsstoornissen als ADHD, autisme en depressie kan Zechsal worden ingezet als ondersteuning of als natuurlijk alternatief voor de vaak heftige medicatie. Onderstaande producten zijn geschikt voor kinderen.

Aanbevolen producten: Zechsal child care pakket, zechsal body cream, zechsal huid en haar.

Huidproblemen
Magnesium is een natuurlijke ondersteuner bij het behouden en herstellen van een normale huidfunctie. Een tekort kan dus vervelende huidproblemen veroorzaken. De functionele verzorgingsproducten van Zechsal dragen bij aan een gezonde conditie van de huid dankzij het zuiverende en verjongende mineraal magnesium.

Aanbevolen producten: Body cream, skin care, zechsal huid en haar, OptiMSM

Hoofdpijn
Voor alle vormen van hoofdpijn kan extra magnesium positief werken op vermindering van aanvallen en meer ontspanning tijdens de aanvallen. Om het preventieve effect zelf te onderzoeken is het aan te raden om gedurende minimaal drie weken dagelijks magnesium te nemen.

Aanbevolen producten: OptiMSM, zelfdiagnosepakket voor 3 weken gebruik. 

Zwangerschap
Tijdens de zwangerschap is er een hogere magnesium behoefte. Bij een te kort aan magnesium is er een duidelijk verhoogde kans op complicaties voor zowel moeder als het (ongeboren) kind. Ook na de zwangerschap als er nog borstvoeding wordt gegeven is extra magnesium aanbevolen. Het nemen van extra magnesium kan klachten als harde buiken, kramp en slapeloosheid voorkomen en verminderen.

Aanbevolen producten: Bodycream, Zechsal zelfdiagnosepakket voor 6 weken (met boekje), Zechsal de luxe voor bad en voetenbad.

Depressie
Een depressie kan het gevolg zijn van een magnesiumtekort. Het nemen van extra magnesium zorgt voor ontspanning en meer energie en kan dus bijdragen aan het verminderen van een depressie. Onderstaande producten vullen je magnesiumbalans aan en ondersteunen bij een depressie.

Aanbevolen producten: OptiMSM, magnesiumvlokken voor bad en voetenbad, Zelfdiagnosepakket.

Stress
Veel last van stress of een opgejaagd gevoel? Een magnesiumtekort kan leiden tot stress en stress is een magnesiumrover, met als gevolg nog meer stress. Extra magnesium kan deze neerwaartse spiraal een halt toe roepen. Het zorgt voor ontspanning en daardoor kan het stress verminderen.

Aanbevolen producten: Zechsal ontspanningspakket, magnesiumolie, dobberbad magnesiumvlokken voor bad en voetenbad.