21. januari 2024
Chi Nei Tsang
Ontdek de kracht van Chi Nei Tsang en activeer je levenskracht. Emoties in de organen leiden tot spanning in de organen. Dit leidt weer tot blokkades in fascia, bloedvaten, zenuwbanenen lymfen elders in het lichaam.
Klachten  · 21. januari 2024
Long Covid en virussen
Vitaliteit, het immuunsysteem en Long Covid
Klachten  · 14. januari 2024
Fibromyalgie
"Fibro" betekent vezels en "My(o) betekent spier en älgie" betekent pijn. Er is dus sprake van spiervezelpijn. Fibromyalgie is een chronisch pijnsyndroom bestaande uit algemene spierpijn en spierstijfheid gepaard gaande met (soms extreme) klachten zoals: vermoeidheid slaapstoornissen hoofdpijnen angsten depressies allergieën concentratie-en geheugenstoornissen temperatuurverhogingen darmklachten
Klachten  · 14. januari 2024
Hielspoor en Fasciitis Plantaris
Ondanks dat hielspoor in de meeste gevallen al snel hielspoor worden genoemd, is er bij een overgroot deel van de mensen vaak sprake van een ontsteking van de peesplaat. (Fasciitis Plantaris)
Klachten  · 14. januari 2024
Carpaal Tunnel Syndroom
Aan de binnenzijde van de pols zit een tunnel waar een zenuw en pezen door lopen: de carpale tunnel. Is deze tunnel te nauw, dan raakt een handzenuw in de knel.
Klachten  · 14. januari 2024
Hooikoorts en de behandeling vanuit de Chinese Geneeskunde
Hooikoorts kan op diverse manieren behandeld worden vanuit de Chinese Geneeskunde. -Preventief: om te voorkomen dan men klachten krijgt. Dit kan al vanaf Februari ingezet worden. -Symptomatisch: ter bestrijding van ziekteverschijnselen of symptomen. -Immunotherapie: als preventieve en symptomatische behandeling niet effectief zijn.
De vijf elementen in detail · 13. januari 2024
Voeding volgens de vijf elementen
Voeding volgens de vijf elementen
De vijf elementen in detail · 07. januari 2024
Nieren en de nierenergie
Last van vermoeidheid, lage rugklachten, knieklachten, oogklachten of je botten? Dit kan een relatie hebben met je nierenergie.
De vijf elementen in detail · 07. januari 2024
De Long en Dikke Darm
Een goede ademhaling is essentieel voor ons lichaam. Zonder zuurstof vind er geen verbranding plaats en zullen onze hersenen ook niet functioneren. Chinees gezien wordt de energie vanuit het voedsel vermengt met de energie uit de lucht, afkomstig van de long. Deze verzamelde energie zorgt uiteindelijk voor de immuniteit en de voedende energie in ons lichaam.
Mijn verhaal  · 22. april 2023
Mijn lijden en het pad naar verlichting.
Waarom het 32 jaar duurde voordat ik besefte dat mijn bijna dood ervaring de oorzaak was van mijn lijden en hiermee mijn levenspad bepaald heeft.