Chi Nei Tsang

Het bewerken van de energie van de organen. 

Chi Nei Tsang komt vanuit de Taoïstische oorsprong vanuit China. 
Diep lichaamswerk vanuit de Healing Tao, waarvan meester Mantak Chia de grondlegger is. 

Volgens de Taoïsten start het leven vanuit de navel. Deze kosmische poort verbindt ons ook na de geboorte met het universum: energieën van buitenaf worden hier getransformeerd tot vitale levenskracht. 
Vanuit de navel zijn alle lichaamsstelsels met elkaar verbonden (bloedvaten-, lymfe-, zenuw- en spierstelsel én het meridiaansysteem) en verenigt het lichaam zich met de geest en ziel. Tijdens een Chi Nei Tsang behandeling worden de buikorganen gemasseerd en de corresponderende orgaanpunten die op de navelring liggen geopend. De darmen, maag, milt, pancreas, lever, galblaas, hart, longen, nieren, voortplantingsorganen, middenrif, plexus en psoasspier worden behandeld en het lymfestelsel en bloedcirculatie gebalanceerd.

Energieblokkades in de organen resulteren in knopen in de buik en vervolgens ook elders in het lichaam. Een beperkte Qi flow worden hierdoor veroorzaakt in het centrum van het lichaam met vitale levensfuncties. 

De oorzaak zit vooral in de negatieve emoties, andere oorzaken zijn ook stress, slechte voeding en houding, overwerk, toxines, drugs of externe invasies zoals ongelukken en operaties. 

De onderste Tantien, ons energiecentrum heeft het vermogen om te verbranden en energie te transformeren. 

De Tantien is de plek waar je kunt voelen hoe iemand denkt, voelt en naar de wereld kijkt. 

Chi Nei Tsang is een diepe toepassing om knopen en blokkades in de organen, fascia, bloedvaten, zenuwbanen en lymfen los te maken. Via deze directe benadering wordt een intense confrontatie gecreëerd die emoties en overtuigingen aan het licht brengt. De intentie is om bewustzijn te brengen. 

De behandeling kan soms als pijnlijk worden ervaren. Een juiste begeleiding is dan ook nodig, deze bestaat uit aanmoediging tot doorademen en loslaten en soms kunnen helende geluiden helpen in dit proces. 

Organen die tijdens Chi Nei Tsang behandeld worden zijn o.a. 

 • dikke darm
 • dunne darm
 • psoas spier
 • pancreas
 • lever
 • galblaas
 • maag 
 • milt
 • nier
 • blaas
 • long
 • diafragma
 • uterus
 • het lymfestelsel
 • solar plexus
 • hart
 • de voortplantingsorganen
 • het craniale systeem


Door het integreren van diepe technieken op het orgaan zelf kan er een release ontstaan waardoor spanning in het gebied rondom het orgaan verminderd en verzacht. Er ontstaat ruimte in de buik en tevens vind er een ontgiftingsproces en transformatie plaats. Oude pijn en trauma kan aan de oppervlakte komen door diep te werken op een orgaan. Hierdoor kan transformatie plaatsvinden en kunnen deze ziekmakende energieën het lichaam via de navel verlaten. Ook zorgt Chi Nei Tsang voor een betere toevoer van bloed naar de organen en afvoer van afvalstoffen die daar niet horen. Zo creëer je een situatie waarbinnen je organen hun taken optimaal kunnen uitvoeren en het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. 

Waar dien je rekening mee te houden bij een afspraak Chi Nei Tsang:

 • niet te zwaar eten tot een uur voor de behandeling
 • bereid je voor op een gevoelige (beurse) buik tot enkele dagen na de behandeling
 • drink voldoende water na de behandeling om de lymfen te ontgiften
 • houdt rekening met de volgende reacties: hoofdpijn, oncomfortabel gevoel, opspelende emoties, niet goed slapen, dromen, licht in je hoofd, andere stoelgang

  Wil je een Chi Nei Tsang behandeling ervaren?

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0