Chi Nei Tsang

Zit je niet zo lekker in je "buik"?

De ontspannende orgaanmassage maakt de buik op een zachte en diepe manier vrij van blokkades. Deze krachtige, eenvoudige toepassing, Chi Nei Tsang (CNT), heeft zijn wortels in het oude, Taoïstische China en betekent letterlijk “het bewerken van de energie van de interne organen”. De massage ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan.

Volgens de Taoisten start het leven bij de navel. Ook verlaten toxines uit de organen het lichaam via het navelgebied. Vanuit de navel zijn alle lichaamsstelsels met elkaar verbonden (bloedvaten-, lymfe-, zenuw- en spierstelsel én het meridiaansysteem) en verenigt het lichaam zich met de geest en ziel. Tijdens een Chi Nei Tsang behandeling worden de buikorganen gemasseerd en de corresponderende orgaanpunten die op de navelring liggen geopend. De darmen, maag, milt, pancreas, lever, galblaas, hart, longen, nieren, voortplantingsorganen, middenrif, plexus en psoasspier worden behandeld en het lymfestelsel en bloedcirculatie gebalanceerd. Hierdoor ontstaat nieuwe ruimte en dat lucht op. In de buik worden ook veel emoties opgeslagen. Pijnlijke drukpunten in de buik zijn energetische blokkades die zich vastzetten in de organen in het buikgebied. De oorzaken kunnen uiteenlopend zijn zoals onverwerkt verdriet tot dagelijkse werkdruk, en alle aanverwante klachten die zich vastzetten in het buikgebied. Denk maar eens aan een situatie die niet prettig is. Het eerste waar je het vaak voelt is in je buik. Je maag draait zich om, je krijgt darmklachten, slechte ontlasting, etc. 

Meestal kenmerken de pijnlijke drukpunten zich als ‘shooting pains’ naar de genitale zones. Maar ook lokaal op de plek waar de masseur druk uitoefent kun je een pijnlijke sensatie ervaren van doffe tot wat scherpere pijn. Zodra je ontspant onder de handen van de masseur, op je ademhaling wordt gecoacht en er doorheen geleid wordt, zul je merken dat de pijn langzaam wegebt. Je voelt dat alles gaat stromen en zich een ontspanning in je buik manifesteert. Dit gaat gepaard met een warme gloed. Uiteindelijk moet je na een buikmassage ook altijd naar de wc. Je zult merken dat je opeens veel beter naar de wc kan gaan en je daarna een heerlijk leeg en schoon gevoel in je buik hebt.