Neuro Fascia Dynamics

NFD staat voor Neuro Fascia Dynamics, dit is een nieuwe methode die ontwikkeld is door Mariette de Nes en is ontstaan door invloeden vanuit diverse technieken die onder andere gebruikt worden bij Santai Guasha behandelingen en Fascia release. In deze 2-jarige opleiding NFD-therapeut staat de werking, functionaliteit en behandeling van de fasciale verbindingen centraal

 

Fascia

Pas zeer recent zijn er publicaties van wetenschappelijke onderzoeken over de fascie en de functie van dit wonderbaarlijke vlies. Met zijn bijzondere structuur, werking en kracht dat overal in het lichaam aanwezig is, alles omhult en verbindt en tegelijkertijd alles gescheiden en op zijn plek houdt.

 

Fascia is het energetische netwerk waarover prikkeloverdracht plaatsvindt naar onder andere de spieren en de hersenen. We kunnen gerust stellen dat zonder fascia geen leven mogelijk is!

 

Het fascienetwerk

Het fascienetwerk bestaat voor 70% uit “gebonden” water en dat geleidt energie als geen ander weefsel in het lichaam. Als er verstoringen optreden in het lichaam, pijn, ongemak en beperking van de bewegingen optreden dan is de fascia het weefsel waarop gewerkt gaat worden om de klacht te verhelpen.

 

Ook bij psychische problematiek speelt de werking van de fascie een grote rol doordat de fascia middels prikkeloverdracht over het “gebonden” waternetwerk contact maakt met de hersenen.

 

Kennis en kunde

Er is inmiddels zoveel kennis en kunde over te dragen over de fascia dat je door middel van lichaamsgerichte therapie vele hedendaagse lichamelijke en psychische klachten kunt behandelen met de NFD-methode.